Temporal

Accedeix a la píndola formativa per a formar a les entitats ciutadanes sobre les novetats de la convocatòria de subvencions 2023:

La participació ciutadana contra la crisi de la democràcia

Cristina Monge és politòloga, analista política i Directora de Converses de la Fundació Ecologia i Desenvolupament (Ecodes). En aquest vídeo ens parla de la necessitat de hackear la política mitjançant la participació, de l'eficàcia de les polítiques públiques quan es desenvolupen de manera deliberativa i de la importància d'una transparència basada en l'accessibilitat de la informació.

La participació ciutadana aplicada a les polítiques públiques

Quim Brugue és Catedràtic de Ciència Política i director de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest vídeo ens parla de com la participació ens permet desenvolupar polítiques públiques a partir de les perspectives dels diferents actors que es veuen afectats per aquestes. A més, ens recorda el caràcter artesanal de la creació d'una política pública.

La participació ciutadana com a eina per a la gestió pública

Tomás Rodríguez Villasante és Professor Emèrit a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid i membre de Xarxa CIMAS. En aquest vídeo ens parla dels processos deliberatius: de la polarització i de les tècniques per a evitar-la, de la centralitat de la construcció col·lectiva i de la importància de l'escolta.

La importància de la inclusió dels actors en la participació ciutadana

Fernando Pindado és Comissionat de Participació i Democràcia Activa de l'Ajuntament de Barcelona. En aquest vídeo ens parla de la responsabilitat de l'Administració de facilitar la participació, de la importància de la inclusió a l'hora d'escoltar les diferents veus i de la necessitat d'un sistema de garantia de la fiabilitat dels processos participatius.

La participació ciutadana com a procés viu

Conchi Piñeiro és investigadora, facilitadora i formadora en Altekio, iniciatives cap a la sostenibilitat S. Coop. Mad. En aquest vídeo ens parla de la participació com un procés viu, de la saviesa grupal i del conflicte en els processos participatius.