Visualització de contingut web

Video promocional

Visualització de contingut web

Benvinguts i benvingudes!

Et donem la benvinguda al Portal de Participació de la Generalitat: GVA Participa.

La canviant realitat social en la qual vivim ens presenta reptes que s'han d'afrontar des de noves perspectives. En l'actualitat, un dels problemes socials més apressants és la falta de confiança en la política i el descrèdit de les institucions. Aquest fenomen implica un allunyament per part dels qui haurien de sentir-se representats i representades. La Generalitat Valenciana té molt present que els nous escenaris socials necessiten una nova governança participativa que sàpia reconéixer la importància de la societat civil com a agent estratègic en la planificació i gestió de la vida pública.

Per a dur a terme processos i polítiques de participació ciutadana han d'assegurar-se les fases següents:

  • La transparència i l'accés a la informació per part de la ciutadania.
  • Les propostes ciutadanes per a la transformació de la realitat social.
  • El debat i la deliberació col·lectiva per a ampliar els diferents punts de vista.
  • El retorn de la informació analitzada a la ciutadania.

Caminar cap a aquesta nova manera de fer política col·laborativa suposa facilitar tots aquells espais i recursos necessaris perquè la ciutadania s'apropie del discurs i la cultura deliberativa que acompanya els processos participatius. Aquest portal és un bon exemple de responsabilitat institucional amb la Governança i la Participació. Està pensat perquè siga una ferramenta fàcil, accessible i oberta a tota la ciutadania.

En aquesta plataforma podràs compartir els teus interessos i projectes amb la resta de la societat, materialitzar les teues idees en propostes pràctiques i formar-te i informar-te sobre tot allò relacionat amb la participació ciutadana que es duga a terme a la Comunitat Valenciana.

Sigues protagonista del canvi!

Viure en una societat respectuosa i responsable és tasca de tots i totes.